Welke abonnement past het beste bij mijn gebruik?

Dat is de vraag wat de meeste mensen zich afvragen als zij een telefoonabonnement willen afnemen. Als je naar een telecom winkel gaat krijg je vaak niet het juiste advies en zit je uiteindelijk toch vast aan een duur abonnement wat niet bij je gebruik past. In dit artikel zal ik dan ook uitleggen wat het verschil is tussen prepaid, sim only en vaste abonnementen, en bij welk soort gebruiker het past.

Prepaid abonnement

Bij een prepaid abonnement betaal je in de meeste gevallen vooraf. Je betaalt dan vaak puur alleen voor bel en sms berichten. Internet data is vaak niet inbegrepen. Een mobiele telefoon zit ook niet bij het prepaid abonnement. Prepaid abonnementen zijn heel goedkoop. Deze abonnementen past het best bij mensen die weinig bellen, sms’en en geen gebruik maken van mobiele data. Vaak kan je al een tegoedkaart kopen vanaf 5 euro. Mocht je een prepaid abonnement hebben maar toch gebruik willen maken van internet op je mobiele telefoon? Dan moet je apart een tegoedkaart kopen voor het gebruik van mobiele data.

Vaste abonnement

Vaste abonnementen zijn over het algemeen een stuk duurder. Dit hang natuurlijk af van het soort abonnement wat je afsluit, maar de meeste abonnementen zitten tussen de 15 en 30 euro. Bij een vast abonnement krijg je tegenwoordig een nieuwe telefoon, onbeperkt sms’en een x aantal bel minuten. Voor een aantal euro’s meer kan je vaak ook onbeperkt bellen. Ook zit internet vaak in het abonnement. Mocht je veel bellen, een nieuwe telefoon nodig hebben en willen internetten? Dan past een vast abonnement het best.

Sim only

De sim only abonnement lijkt een beetje op een vast abonnement. Maar vaak is een sim only abonnement goedkoper aangezien je geen nieuw mobiel krijgt. Daarnaast heb je vaak maar een contract van en jaar of is het abonnement zelfs maandelijks opzegbaar. Dit abonnement is vooral geschikt voor mensen die al een mooie telefoon hebben liggen maar toch een compleet SIM ONLY abonnement nodig hebben.

Opzoek naar de goedkoopste abonnementen voor jou! | Goedkoop Sim Only | Aanbiedingen | Providers | Nieuws | Facebook | Twitter

×
Deel deze pagina!
FacebookTwitterShare on Google+